Рукометни клуб „Гласинац“ из Сокоца, који заузима прво мјесто на табели Друге лиге Републике Српске у суботу на свом терену, побиједио је дугогодишњег прволигаша и премијерлигаша екипу Дрина – Зворник, резултатом 26:22 у оквиру припремне утакмице. Екипа соколачких рукометаша се након мјесечне паузе вратила спремна за освајање нових бодова.

Тренер „Гласинца“ Јован Боровчанин је рекао да настављају праксу клуба да утакмице одиграју са квалитетнијим екипама како би спремно дочекали прољећни дио лиге.

– Налазимо се на корак до нашег остварења, то је Прва Лига РС која почиње на јесен. Све похвале иду на рачун наших играча, јер ово је више од побједе за њих. Ово је њихово залагање, воља и договор за наставак сезоне. Играчи се дају максимално, раде, долазе редовно на тренинге и индивидуално тренирају што је ријеткост у данашње вријеме спорта – рекао је Боровчанин.

Он је навео да је седам година заједничког рада довело до жељених резултата што је и далеко и близу с обзиром на финансијску ситуацију.

– Рукометни клуб „Гласинац“ се прије пар година пласирао у Прву лигу али сам сматрао да у том тренутку нисмо били спремни и да нисмо имали потенцијал као данас. Ми смо један од ријетких клубова који је општину финансијски поштедио. Зато с обзиром на резултате сматрам да је вријеме да заиграмо у првом тиму јер то ови момци заслужују. Иако смо мала општина, када је ријеч о овој врсти спорта, гдје год да смо дошли, било да смо играли са клубовима у БиХ или РС, наша дјеца су освијетлила „образ“ општине – додао је он.

Рукометни клуб из Сокоца се нада да ће на јесен заиграти тамо гдје припада и гдје их води труд, залагање и тимски рад , а то је Прва лига Републике Српске.