Број такмичара: 38
Број вођа екипа: 5
Број такмичара – ПАРА МОСИ: 0
Број вођа екипа – ПАРА МОСИ: 0
Руководство: 2

  • Спортске гране: атлетика, одбојка, фудбал, риболов, бициклизам
  • Спортске гране – ПАРА МОСИ: нема

Град Горажде се налази у југоисточном дијелу Босне и Херцеговине у горњем току ријеке Дрине и један је од најљепших градова у овом дијелу наше земље. Захваљујући вриједним радницима и успјешним привредницима, активностима многобројних спортских клубова и културних радника, Горажде је постало привредно, спортско и културно средиште цијеле Горњедринске регије.

Град Горажде је административни и културни центар Босанско-подрињског кантона, смјештен на обалама ријеке Дрине, на источним обронцима планине Јахорине, на надморској висини 345 м што условљава благу континенталну климу. Град Горажде се простире на површини 248,8 км2. Важан је дио пута за Приморје, Србију, Црну Гору, а добро је повезан и са Сарајевом. Као трговачко насеље Горажде се спомиње 1379. године када је трговало са Дубровником и када су Дубровчани имали своје испоставе на свим важнијим друмовима у ондашњој Босни, па је таква испостава постојала и на мјесту данашњег Горажда.

Већи значај Горажде добија 1958. године када је изграђен пут Горажде-Тјентиште-Чемерно-Гацко-Дубровник. Према попису становништва из 1991. године град Горажде је имао 37.505 становника, а на подручју града Горажде данас живи око 25 000 становника.

Горажде има много природних ресурса, као што су водени потенцијал, налазишта гипса, извори термалне и питке воде, велики потенцијал за производњу здраве хране, те велики туристички потенцијал ријеке Дрине и њених притока, богатство шума и ловишта, што отвара разноврсне могућности за улагања.

Град је у процесу модернизације и стварања нових садржаја и активности у привреди, образовању, спорту и туризму. У порасту су извоз роба и услуга, покривеност увоза извозом, обим индустријске производње, број запослених, а заустављен је даљњи раст броја незапослених.

Носиоци већине спортских активности у Граду Горажду су спортски клубови организовани у преко 15 различитих спортских грана. Горажде је мјесто врхунског спорта и врло значајне рукометне традиције. Већина спортских клубова Горажда своје такмичење проводи у највећим ранговима такмичења у Босни и Херцеговини.

Горажде је град пријатељства и дом Фестивала пријатељства, најзначајнијег аугустовског културног догађаја у Босни и Херцеговини, када грађани Горажда дочекују пријатеље који долазе из много различитих земаља свијета.