Рукометаши Гласинца савладали су данас у Источном Сарајеву Славију 37:33 у утакмици првог кола Купа Републике Српске.

Само пет дана након лигашке утакмице на Сокоцу у којој је Славија славила, данас су поново одмјерене снаге, с тим да је домаћи тренер Борислав Миздрак одморио већи број стандардних првотимаца, док је оне које је скидао искуније и стандардније изводио постепено и препустио најмлађим првотимцима да доказују.

Док је на терену био неко од стандардних првотимаца Славија је углавном и била у водству, међутим када су сви они напустили паркет, Гласинац је то знао да искористи и преокрене у своју корист, те прослави пролазак у наредну рунду такмичења.

Најефикаснији у побједничкој екипи био је Милан Бољанић са девет голова, док је Иван Бољанић дао осам. Код домаћих, Лука Бозало старији је постигао осам голова, а Филип Ждрале је додао пет.

РК СЛАВИЈА – РК ГЛАСИНАЦ 33:37 (15:14)

СРЦ „Славија“
Гледалаца:50
Судије: Младен Тодоровић и Дејан Јованчић (оба Источно Сарајево)
Седмерци: Славија 4(2), Гласинац 2(2)
Искључења Славија 6 минута, Гласинац 8 минута

СЛАВИЈА: Милутиновић, Крстић, Дошло, Бозало (2005) 8, Црногорац, Ковачевић 2, Мирковић 4, Керић 2, Моћић 2, Ждрале 5, Берибака 4, Бозало (2006) 3, ТОдоровић, Павловић 3, Станојевић

ГЛАСИНАЦ: Косорић, И. Бољанић 8, Михајловић 5, Ђерић, Цуровић 5, Ивановић 7, М. Бољанић 9, Ећимовић 1, Васиљевић, Станишић, Ковачевић, Кнежевић 2, Шулић, Фифић