Атлетичари соколачког “Гласинца” освојили су укупно 10 медаља на појединачном атлетском првенству за сениоре БиХ одржаном протеклог викенда у Зеници.

Тренер овог клуба Неђо Ђуровић рекао је Срни да ће ово дводневно првенство у Зеници послужити селекторима као изборно такмичење за састав репрезентације за екипно првенство Европе 10. и 11. августа у Скопљу и за Балканско првенство у Старој Загори у Бугарској 3. септембра.

Он је нагласио да је “Гласинац” и овај пут показао да је један од најуспјешнијих атлетских клубова у БиХ освојивши 10 медаља – четири златне, двије сребрне и четири бронзане.

Ђуровић је истакао да је за најуспјешнију такмичарку сениорског првенства у Зеници проглашена Младена Петрушић са пет освојених медаља /три златне и двије бронзане/ у женској конкуренцији, а у мушкој Хајрудин Вејзовић из тузланске “Слободе-Технограда” са три златне медаље.

Петрушићева је освојила прво мјесто у дисциплинама 100 метара препоне резултатом 14,71, скок удаљ 5,48 метара, скок увис 170 центиметара и била трећа у троскоку са резултатом 11,27 и штафети четири пута 100 метара 51,90.

“Њена клупска колегиница Сара Лучић такође је скочила увис 170 центиметара и добила златну медаљу као и Петрушићева, са којом је подијелила прво мјесто, јер су имале исти резултат и исти број покушаја у прескоку”, навео је Ђуровић.

Лучићева је заузела треће мјесто на 100 метара препоне резултатом 18,90.

Дајана Субашић из “Гласинца” освојила је сребрну медаљу бацивши кладиво 28,80 метара, као и Александар Лучић бацивши копље 60,90 метара, док је њиховом клупском колеги Ратку Ђуровићу припала бронзана медаља у дисциплини копље са резултатом 53,68 метара.

Соколачки Атлетски клуб освојио је бронзану медаљу и у штафети четири пута 100 метара у саставу Тијана Зекић, Аница Бартула, Сара Лучић и Младена Петрушић/резултат 51,90 /.

Према ријечима Ђуровића, веома добре резултате на појединачном првенству у Зеници имали су и Тијана Зекић у трци на 100 метара, Аница Бартула на 100 и 200 метара, Михајло Мемедовић у скоку у даљ и троскоку, Бориша Цвијетић 400 метара препоне и Анђела Ковачевић у бацању копља, иако нису освајачи медаља.

Ђуровић је истакао да су “златни атлетичари Гласинца” испунили очекивања и значајно допринијели да се соколачки клуб и на овом првенству сврстао међу најбоље, јер се успјех мјери бројем тих медаља.

Он је нагласио да је задовољан освајањем и сребрних и бронзаних медаља, али и осталим постигнутим резултатима соколачких атлетичара, што је резултат континуираног рада са младима и праћења њихових искорака од такмичења до такмичења.