Гласинац декласирао Романију

Временска прогноза је била лоша јер смо умјесто кише и хладноће на Сокоцу уживали у сунчаном и ведром дану.

Дерби црвених стијена, како смо га назвали, пружио нам је уживање у шест постигнутих голова али нажалост не и резултатску неизвјесност.

Меч је почео теренском инцијативом Гласинца а Романија се опредјелила за брзе контре што им и доноси вођство у 15. минуту када Симанић пробија по десној страни и проналази Благојевића који тресе мрежу домаћина.

Мучила се Блауграна да дође до изједначења све до 34. минута када се послије гужве пред голом Романије најбоље сналази искусни лисац Шука и постиже свој десети гол у сезони.

Три минута касније потпуни преокрет! Пејановић упућује одличну лопту у простор за Витомира а овај улази у шеснаестерац с десне стране и савладава Јокића.

У 41. минуту већ је 3:1. Асистент је поново Пејановић са милиметарски прецизном лоптом у простор а овај пут стријелац је Шкобо.

У другом полувремену Романија је та која напада али осим покушаја Симанића главом није било веће опасности по гол Крунића. Остављено је превише простора Шуки који то користи, са лијеве стране повратном лоптом проналази Рајића а овај са ивице шеснаестеца маестрално погађа у лијеви доњи угао Јокића за 4:1.

У финишу меча Шука је изборио једанаестерац и сам преузима одговорност да шутира. Његов први покушај Јокић брани али се због ранијег изласка са линије пенал морао поновити. Други пут спаса за Романију није било и постављен је коначан резултат 5:1 а Шука постиже и 11. гол у сезони.

Дуел Крешталице и Вуксановића припао је овом првом, помало и изненађујућом разликом.

ФК „ГЛАСИНАЦ 1936“ СОКОЛАЦ – ФК „РОМАНИЈА“ ПАЛЕ
5:1 (3:1)

Друга лига ФСРС – исток
Сезона:
2022/2023
Коло:
VII
Стадион:
Стадион „Бара“
Гледалаца: 150

СУДИЈЕ:
Јовић Раденко (Бијељина)
Митровић Бојан (Бијељина)
Јовановић Немања (Бијељина)

ДЕЛЕГАТ:
Мишић Марко (Власеница)

ПОСМАТРАЧ СУЂЕЊА:
Вићић Чедомир (Бијељина)

СТРИЈЕЛЦИ:
⚽️ 0:1 Благојевић Марко (16′)
⚽️ 1:1 Шука Неђо (36′)
⚽️ 2:1 Витомир Младен (40′)
⚽️ 3:1 Шкобо Синиша (43′)
⚽️ 4:1 Рајић Никола (67′)
⚽️ 5:1 Шука Неђо (88′) – једанаестерац

ФК „ГЛАСИНАЦ 1936″

Крунић, Пр.Пајевић, Ма.Пејановић, Новосел (од 87′ Марић), Деурић, Шкобо (од 87′ Гладанац), Лончаревић, А.Пејановић (од 78′ Ј.Вуковић), Рајић (од 78′ Радоња), Шука, Витомир (од 87′ Чортан)

Тренер: Крешталица Огњен

ФК „РОМАНИЈА“

Јокић, Јовановић (од 69′ Баричанин), Чворо, Маљукан, Кошарац, Симанић (од 69′ Тробок), Лукић, Б.Цицовић (од 87′ Глуховић), Елек, Н.Цицовић (од 46′ Короман), Благојевић (од 69′ Ступар)

Тренер: Вуксановић Сретко