Селекција фудбалских ветерана Гласинца угостила је у нашем граду пријатеље из Фудбалског клуба „Обилић“ из Херцег Новог, а том приликом одигран је пријатељски сурет између ова два састава.

Према ријечима наших саговорника ово је тек почетак једног пријатељства које ће, у наредном пероиду, наставити да се развија кроз посјете и сарадњу како ветерана тако и млађих селекција.

„Ово нам је први пут да смо дошли у Соколац и стекли смо феноменално искуство. Желио бих да се захвалим домаћинима на одличном дочеку. Све је на једном завидном нивоу почевши од дружења, утакмице и сјајне спортске инфраструктуре коју посједујете. Једва чекамо да нам узвратите посјету и да се наша сарадња настави“ истакао је Боро Лучић, члан управе ФК „Обилић“.

Иако је дружење овим фудбалским зналцима било у првом плану, побједу су на крају ипак остварили ветерани Обилића резултатом 9:8. Овај клуб постоји од 1924. године, уз краће прекиде у раду, и тренутно има све селекције у свом саставу.

„До контаката са људима из Херцег Новог дошло је на слави Града Источно Сарајево. Господин Лучић је као представник овог приморског града био наш гост и тада је изразио жељу да са фудбалским клубом посјете једну од општина које су у саставу Града. На наше велико задовољство изабрали су Соколац и према њиховим ријечима одушевљени су виђеним“ рекао је један од организатора Мирослав Дивчић.

Гости из Црне Горе искористили су прилику да посјете Српско војничко спомен-гробље Мали Зејтинлик и одају почаст страдалим цивилима и борцима Војске Републике Српске