У просторијама општине Соколац, данас је одржан радни састанак Форума за безбједност локалне заједнице Соколац.

На састанку у кабинету начелника општине Милована Бјелице, анализирано је стање безбједности на подручју општине Соколац, а тема састанка било је и обезбјеђивање матурских свечаности 7. и 8. маја, као и предстојеће МОСИ „Соколац 2019“, чији је организатор наша општина .

Начелник општине, Милован Бјелица, упознао је присутне са предузетим активностима. Истако је да је задовољан безбједносном ситуацијом.

– Већих безбједносних проблема није било. Разговарали смо о активностима везаним за организацију матуре како основаца, тако и средњошколаца, као и радњама које ће услиједити током одржавања МОСИ „Соколац 2019“. Надам се да ће се овакав тренд наставити и да ћемо спремно дочекати госте који долазе, нагласио је Бјелица.

Командир Полицијске станице Соколац, Радован Шаренац, рекао је да полицијски службеници стоје на располагању, како би сви најављени догађаји прошли у најбољем реду.

Директорица Основне школе „Соколац“ Дивна Јанковић, рекала је да је за 8. јун планирана шетња матураната, те да овогодишњу прославу матуре организују родитељи у сарадњи са Основном школом.

Форум је на крају састанка констатовао да је све спремно за организацију предстојећих догађаја.