У сали за сједнице Скупштине општине Соколац данас је одржан први радно-консултивни састанак на коме је формиран Организациони и Извршни одбор за предстојеће 56. Међуопштинске омладинске спортске игре које ће бити одржане у првој седмици јула 2019. године.

У организациони одбор на данашњем састанку именовано је 55 чланова. За предсједника Организационог одбора именован је начелник општине Соколац Милован Бјелица, а за предсједника Извршног одбора МОСИ 2019. дугогодишњи спортиста и одборник у Скупштини општине Соколац Дејан Елез. Функцију предсједника Скупштине 56. МОСИ 2019, како је то раније одлучено обављаће Бојана Марковић, а секретар МОСИ биће Борјанка Крсмановић.

Задатак организационог одбора Игара је да донесе Правилник о раду и изврши припреме за организацију, као и да именује комисије које су потребне да би се Међуопштинске омладинске спортске игре успјешно одржале. На данашњем састанку формиран је и Извршни одбор који чини шеснаест чланова, предсједника комисија.

Комисије које ће бити задужене за организацију МОСИ су: Комисија за спортских такмичења, за изградњу спортских објеката и терена, за пропаганду маркетинг и информисање, за правна питања, за смјештај и исхрану, за уређење и изглед града, за културно забавни програм, за свечано отварање и затварање игара, за здравство, за безбједност, за набавку спортске опреме и реквизита, за дочек и испраћај такмичара, за материјално и финансијско пословање, комисија за инспекциони надзор, соабраћај и везе и Секретар Извршног одбора.

На Међуопштинским омладинским спортским играма у Сокоцу очекује се присуство око 3000 спортиста из 30 општина и градова са тромеђе Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Републике Српске. Ово је једна од највећих омладинских спортских манифестација на овим просторима, а Соколац ће ове године имати част да буде центар тог дешавања.