Трећег дана такмичења на отвореном терену К1 код Основне школе, одржано је финално такмичење у каратеу за мушкарце и жене у свим појединачним и укупним надметањима.

Такмичари из Сокоца још једном су оправдали очекивања. Златне медаље освојиле су Исидора Боровчанин у катама и Викторија Краљевић у тешкој и апсолутној категорији.

Тренер Миодраг Боровчанин, није крио задовољство оствареним успјехом своје екипе, и након финалних борби, рекао је:

– Презадовољан сам. Одрадили смо финална такмичења на отвореном терену, уз присуство великог броја гледалаца, такмичара и судија, који су такође задовољно пратили данашње такмичење. Златне медаље освојиле су Исидора Боровчанин и Викторија Краљевић, потом, Теодора Краљевић сребрну медаљу у тешкој категорији, Александар Лалић био је трећи у тешкој категорији, док су Софија Тошић и Mарко Глоговац освојили сребрне медаље. Тијана Драшковић била је трећа.

У екипном такмичењу за жене, најбоље су биле домаће такмичарке, док је у мушкој конкуренцији екипа Ужица била најуспјешнија.

Сви присутни такмичари су одлични каратисти и долазе из успјешних клубова, а гости из општина учесница МОСИ игара судећи по коментарима, имају само ријечи хвале како за такмичење у каратеу, тако и за саму организацију и одвијање 56. МОСИ „Соколац 2019“.