Члан Боксерског клуба „Гласинац“ Лука Вељовић завршио је наступ на Европском првенству у боксу за такмичаре до 22 године у Поречу које траје до четвртка 24. марта. Иако је испао у осмини финала, учешће на једној оваквој спортској смотри је итекако велики успјех, како за њега, тако за клуб и државу коју је представљао.

На такмичењу је учествовало 39 европских земаља са репрезентацијама које су по три мјесеца биле на припремама. Према ријечима тренера БК „Гласинац“ Предрага Бартуле, Лука није имао прилику да се посвети припреми за поменуто првенство. Одржао је само неколико тренинга у Спортској дворани.

– Поражен је од боксера из Италије Симона Спаде, који је прошле године учествовао на Сениорском првенству свијета у Београду, а сада је током три мјесеца био на припремама у Бугарској. Вељовић је изгубио од њега на основу разлике у поенима. Ипак, није имао довољно искуства за велика такмичења али према мом мишљењу меч је био равноправан и ми смо презадовољни. Заиста велики успјех за нас али и подстицај за друге спортисте и примјер како се може из мале средине отићи на велика првенства, какво је Европско – нагласио је Бартула.

Он је истакао да је конкуренција била веома јака, те да су и други такмичари од којих се више очекивало испадали на самом почетку такмичења. Бартула је додао да је дружење у Поречу било пријатељски, првенствено са репрезентацијама земаља бивше Југославије. Дошло је нових познанстава а услиједили су и позиви за такмичења која ће бити одржана у Албанији и Словенији.

Бартула је најавио Првенство Европе у боксу за младе крајем априла, на коме ће учествовати члан „Гласинца“ Рајко Томовић.

– Ми ћемо се ових дана потрудити да обезбиједимо средства да би Томовић и тренер могли да оду у Италију на то такмичење, што је опет једно велико признање нашем боксерском клубу и општини Соколац. Година пред нама је пуна такмичења и путовања, која су само резултат нашег успјешног рада. Битно је поменути и Марију Амовић која је првак БиХ, а већ од наредне године учествоваће на међународним такмичењима – навео је он.

Од 23. до 27. марта у Београду ће се одржати Семинар у боксу, на којем ће тренери из Русије, Србије и Кубе држати предавања. Бартула је додао да ће учествовати сви боксерски клубови из Босне и Херцеговине.