Футсалери Гласинца и у новој сезони играће у Првој лиги Републике Српске. Поново је прволигашки караван јединствен, а Гласинац је квалитетном прошлом сезоном обезбиједио своје мјесто у прволигашком рангу.

Тренер Сокочана, Предраг Добриловић, истиче како ће ово бити и најзахтјевнија сезона до сада са екипама које су приближног квалитета.

– И ове сезоне улазимо у истом саставу, са домаћим играчима. Имамо само једну новину, Владана Минића, бившег играча Танга и ДиаБиХ. Ради се о младом, али афирмисаном играчу, са премијерлигашким искуством. Сигурно је да ће нам много значити. Лига је проширена и биће најзахтјевнија до сада. Екипе су приближног квалитета и свако на свој начин има шансу за добар резултат, рекао нам је Предраг Добриловић чији ће Гласинац сезону почети домаћом утакмицом против Борачке из Градишке.

– Не познајемо госте, ово нам је први пут да играмо једни против других. Ми идемо да се представимо у добром свјетлу и на добар начин да почнемо сезону у којој нам је циљ стабилност.

Свјестан је и Добриловић тренутка у којем се спорт, па и футсал, налазе.

– Нажалост, ово је врло специфичан период у доба пандемије који се ево развуче и уђе у трећу сезону. Финансирање клубова је очајно, спортисти се све више хладе и не виде смисао играња. Дјеца до 16 година су у тренажним процесима, све преко тога креће се са избјегавањем тренинга и обавеза. Тренери и спортски радници су пред великим искушењима. Све нас очекује изузетно тежак пут.

Утакмица Гласинац – Борачка игра се у недјељу од 20.00 у Спортској дворани на Сокоцу.