Кошаркашки клуб „Соколац“ нову сезону такмичења у Првој лиги Републике Српске спремно дочекује уз појачање Дејана Кокоруша, младог и перспективног кошаркаша, који је око десет година био главни играч „Радника“ из Бијељине и њихов дугогодишњи капитен.

Недавно је потписан уговор о сарадњи између овог кошаркаша и екипе из Сокоца.

Предсједник Кошаркашког клуба „Соколац“ Бојан Копривица навео је да је Кокоруш из пријатељских односа према њему и играчима прихватио да предстојећу сезону игра за клуб из Сокоца.

– Остатак играча у тиму је исти као прошле године, с тим да имамо још једног момка из Бијељине који је једно вријеме провео на Колеџу, ријеч је о Алекси Попадићу. У преговорима смо још са једним плејмејкером Небојшом Максимовићем, који је у неком ранијем периоду играо за наш клуб. Надамо се да ћемо ове сезоне бити конкуренти за најбољи пласман или бар плеј-оф у Првој лиги Републике Српске. Са оваквим играчима, мислим да ћемо у томе успјети – увјерен је Копривица.

Копривица је нагласио када је у питању финансирање клуба, да ту постоје одређени проблеми, али вјерује да када почну пристизати резултати, да ће се и то стање промијенити.

– Позвао бих све привреднике да уколико су у могућности, помогну у што већем броју, јер смо сигурни да можемо направити добар резултат. Такође, изразио бих захвалност градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу и одређеном броју привредника, који су заслужни што ћемо поново играти са прволигашким тимовима – додао је Копривица.

Он је најавио да такмичење у Првој лиги Републике Српске почиње 15. октобра. Припремни тренинзи су већ одавно почели, један дио њих се одвија на стадиону „Бара“, а други у Спортској дворани.

Кошаркаши „Сокоца“ су претходну сезону Прве лиге РС завршили на осмом мјесту.