Спортисти соколачких прволигашких клубова организују у недјељу, 24. новембра, манифестацију „Хумана спортска недјеља“ у којој ће на Сокоцу играти хуманитарне утакмице с циљем прикупљања новца за трогодишњу дјевојчицу Ивану Бјелогрлић из Источног Сарајева за чије лијечење у иностранству је хитно потребно 250.000 евра.

„На овај начин наши спортисти и спортски радници су се придружили великој акцији прикупљања помоћи за Ивану у којој ћемо у више спортских сусрета анимирати суграђане да се укључе“, рекао је Срни један од организатора „Хумане спортске недјеље“ Предраг Добриловић.

Он је навео да ће на улазу у спортску дворану бити постављене кутије у које ће посјетиоци моћи да оставе добровољни прилог за лијечење Иване Бјелогрлић.

Добриловић је рекао да се ова хумана акција одвија под слоганом: „Наше утакмице су важне, али Иванина је најважнија. Видимо се у недјељу у спортској дворани на Сокоцу“.

Он је навео да ће у недјељу, 24. новембра, одбојкашице „Гласинца“, истоимени соколачки футсал клуб и Кошаркашки клуб „Соколац“ играти на свом терену лигашке утакмице које ће овог викенда имати и хуманитарни карактер.

Добриловић је најавио да „Хуману спортску недјељу“ на Сокоцу отварају одбојкашице-пионирке „Гласинца“ сусретом са екипом из Хан Пијеска у оквиру 7. кола Омладинске лиге Републике Српске од 10.00 часова.

Први тим Одбојкашког клуба „Гласинац“ угостиће на Сокоцу екипу „Дрине“ из Зворника од 14.00 часова у оквиру Прве женске лиге Републике Српске.

Клуб малог фудбала „Гласинац“ истог дана у 18.00 часова дочекује тим из Брода, а кошаркаши „Сокоца“ екипу „Будућности“ из Бијељине у утакмици 7. кола Прве лиге Републике Српске, са почетком од 20.30 часова.

Директор Спортско-рекреативног центра „Гласинац“ Милан Цуровић рекао је да је ова јавна установа технички организатор акције „Хумана спортска недјеља“ и да ће учинити све да буде прикупљено што више новца за лијечење Иване Бјелогрлић.

Нина Бјелогрлић, мајка дјевојчице Иване, раније је изјавила новинарима да је у септембру прошле године Ивани дијагностикован карцином бубрега, након чега су у здравственим установама у Бањалуци и Београду услиједили операција, те хемио и терапије зрачењем, али су најновији контролни прегледи показали да се болест проширила.

За новчану помоћ за лијечење Иване Бјелогрлић, јединице Нине и Јеленка, отворен је намјенски жиро рачун у Интеса Санпаоло банци Сарајево, број 1541029988405703.