На Европском првенству у боксу за младе које се одржава у Бугарској у Софији учествовао је млади соколачки боксер Рајко Томовић, члан Боксерског клуба „Гласинац“.

У јакој конкуренцији са боксерима из 40 европских земаља, овај репрезентативац Босне и Херцеговине није успио да се избори за побједу.

Тренер „Гласинца“ Предраг Бартула, поносан је што су у кратком периоду од два мјесеца имали два такмичара која су учествовала на европским првенствима, подсјећајући да је Лука Вељовић учествовао у Поречу у марту, такође на Европском првенству у боксу до 22 године.

– Могу да кажем да смо једини клуб из Републике Српске који је на оба наведена такмичења имао своје представнике, који су опет на најбољи начин представили нашу општину, РС и БиХ – навео је он.

Бартула је похвалио Томовића иако је изгубио меч, јер је на такмичење отишао са минимум припрема и са отежаним финансијама.

– И поред тога, храбро се борио против такмичара из Шпаније, који је већ прошле године био учесник Европског првенства. Била је одлична борба. Сви из окружења, Србије, Црне Горе и Хрватске навијали су за Рајка, којег сада сви познају, што је нама изузетно драго. Није било једноставно пронаћи финансијска средства за одлазак на ово такмичење, али захваљујући разумијевању директора Шумског газдинства „Романија“ Страхиње Башевића, осигурали смо неопходну новчану помоћ – нагласио је Бартула.

Пред соколачким боксерима предстоје бројна такмичења. Крајем маја, одржаће се Првенство Републике Српске у боксу у Требињу. „Гласинац“ ће представљати пет боксера: Лука Вељовић, Рајко Томовић, Кристијан Јововић, Марија Амовић и Младен Вељовић.

Као што је већ најављено, Луку Вељовића је Олимпијски комитет БиХ уврстио у такмичење на Медитеранским играма, које ће се средином љета одржати у Алжиру.