Све честитке учесницима 56. МОСИ Соколац 2019. Честитам спортистима Сокоца на првом мјесту у укупном пласману. Поново су својим наступима учинили да се њима поносимо. Хвала грађанима Сокоца на искреној и несебичној подршци, али и разумијевању и толерисању нешто гласније музике и пјесме до раних јутарњих сати. Младост је била у пуном замаху, а када је тако, обично је гласно и нешто бучније.

Међутим и они који нису били дио игара гледајући своју дјецу и унучад разумијевали су значај и вриједност оваквог дружења. Опростите и хвала на стрпљењу због затворених улица, због чега су поједници морали више пјешачити до својих кућа или посла. Игре су трајале таман толико да не постану напорне, ни учесницима, ни посматрачима.

Велико ми је задовољсво што су грађани прихватили ове игре, што су били срдачни и добри домаћиним. Мислим да смо послали једну лијепу слику из наше општине и да смо одлично представљали и град Источно Сарајево.

Нама остаје сређена спортска инфраструктура, богатија за тениске терене, којима смо “Спортски центар Бара” учинили комплетнијим. Са овим новоизграђеним пјешачким стазама које су повезале дворану и стадион, остаје нам још изградња једног затвореног базена, како би наш спортски центар био јединствен на овом подручју.

Остаје нам и пар нових кафића, ресторан, хотел и бар на отвореном, као неки бонуси укупном садржају живота у нашој општини.

Можда је ипак осјећај припадности Сокоцу и Романији који је наново пробуђен код свих који овдје живе или су са овог краја, наш највећи добитак од ових игара. На тим крилима, крилима “Соколка” радићемо да тај дух ојачамо и продубимо.

У наредном периоду наставићемо да бринемо о спортским, али и свим другим садржајима, како би наш Соколац учинили што функционалнијим и бољим мјестом за живот.

Милован Бјелица
Начелник општине Соколац