На дворанском првенству БиХ за млађе јуниоре/ке, јуниоре/ке и сениоре/ке, три атлетичара соколачког „Гласинца“ освојила су осам медаља, три златне, четири сребрне и једну бронзану, рекао је Срни тренер овог клуба Неђо Ђуровић.

Ђуровић је навео да је „Гласинац“ на дводневном такмичењу био најуспјешнији клуб из Српске и међу најуспјешнијим у БиХ по броју освојених медаља.

Он је истакао да је Сокочанка Сара Лучић је била најсупјешнија такмичарка на овом првенству, са освојене четири медаље.

Лучићева је освојила двије златне медаље, у скоку у вис и у троскоку, сребрну у трчању преко препона 60 метара и бронзану у скоку у даљ.

Њеној клупској колегиница Младени Крајишник припала је златна медаља у дисциплини трчање са препонама на 60 метара и сребрна медаља у скоку у вис.

Сокочанин Лука Кезуновић данас је освојио двије сребрне медаље, у трци на 60 метара са препонама и у скоку у вис.

Ђуровић је изразио задовољство постигнутим резулатима атлетичара „Гласинца“, који су са Првенства БиХ донијели осам медаља, за два дана такмичења, што је велики успјех овог клуба.

Он је изразио наду да ће ови репрезентативци Српске и БиХ и на предстојећим отвореним првенствима наставити са добрим наступима.

Ђуровић је навео да је Сара Лучић на овом првенству прескочила 175 центиметара у скуку у вис и покушала да прескочи 179 центиметара, што би био рекорд Републике Српске који за сада држи њена клупска колегиница Младена Крајишник са 178 центиметара.

У оквиру првенства БиХ за млађе јуниоре/ке, јуниоре/ке и сениоре/ке у дворани, првог дана такмичење је одржано јуче у Зеници у скоку у даљ и троскоку, а данас у Сарајеву у диципилини – препоне 60 метара, у скоку у вис и бацању кугле.

Атлетски клуб „Гласинац“ основан је 2000. године на Сокоцу и један од успјешнијих клубова у Републици Српској и БиХ.